Change Riddim

cover change-riddim

I år är det 20 år sen 2Pacs banbrytande och historiskt viktiga låt ”Changes” släpptes. Låten släpptes två år efter att han mördades. Texten handlar om drogproblematik, polisbrutalitet, rasism och fattigdom. Det var låten som gav 2Pac en större publik. ”Changes” klättrade högt upp på listor över hela världen, i Sverige kom den trea och sålde platina. Låten har över 105 miljoner streams på Spotify och videon över 100 miljoner visningar på Youtube.

Nu, 20 år senare, släpper André Roots Records samlingen Change Riddim med svenska, jamaicanska och amerikanska artister. En reggaehyllning till 2Pacs episka låt.

Arbetet med projektet tog fart på riktigt när en första version av instrumentalen fick följa med kollegan Denzil Williams, som driver Soundbank Music, till Jamaica. Det visade sig att flera av artisterna hade samma starka relation till låten och på kort tid hade fler än väntat skrivit egna låtar till riddimen. Det gav massa inspiration och drivkraft och tanken om att det skulle bli en riddim compilation tog form.

För att förverkliga Change Riddim-projektet kontaktade André sin danska vän och kollega Adil ”Jahdil” Nadri, en manager med en exceptionell drivkraft med stor kunskap om musikindustrin.

cover change-riddim

cover change-riddim

André-DSC07111_foto Sanna-Maria Cacatian

André-DSC07111_foto Sanna-Maria Cacatian

Adil 1-IMG_2963-01_foto Francois Debains

Adil 1-IMG_2963-01_foto Francois Debains