Annika Forsberg

Pressbild_Annika_Forsberg

Annika Forsberg var 36 år när hon insjuknade i leukemi. Då påbörjade hon arbetet med Ön, ett litterärt och musikaliskt projekt med avstamp i havs- och kustmiljö. Planen var ett konceptuellt fullängdsalbum med både text och musik. Efter idel positiva besked drabbades Annika av ett plötsligt återfall. Hon hann då spela in två av sina låtar och färdigställa sin diktberättelse, innan hon tre veckor senare gick bort i sjukdomen.

Annika lämnade efter sig en sista önskan. Hon ville att Ön skulle tryckas på vinyl, en blå vinyl, och att hennes musik och texter skulle spridas. Hon hoppades att Ön skulle få betydelse för andra.

Ön är ett dubbelvikt album innehållande en 12” blå vinyl med låtarna ”Botten av det blå” och ”Kniven i havet” och en booklet med foton och utdrag från Annikas diktberättelse.

Allt började när Annika fick en elgitarr av sin pappa när hon var 16 år och lärde sig alla Hole-låtar. Vid ett besök på skivbutiken Bengans såg hon ett band som sökte medlemmar och gick direkt till en telefonkiosk för att ringa.
Annika har spelat i olika band som The Sorayas som spelade poppunk så fort dom kunde, i This Is Love som gjorde sofistikerad pop och senast i bandet Vega tillsammans med medlemmar från IKONS och Laurel Music.

’Slutet på romanen’ har tagit sitt namn från en flickroman från början av 1900-talet. Låtarna handlar om drömmar, avstånd och melankoli. Den tunna gränsen mellan förälskelse och besatthet och den motsägelse som finns i kärleken där det fina och vackra även kan vara destruktivt och förgörande.

Pressbild_Annika_Forsberg

Pressbild_Annika_Forsberg

Front_ON_vinyl

Front_ON_vinyl

Front_ON_bok

Front_ON_bok

romanen

romanen

P1240556

P1240556

Foto: Erik Åberg

P1240555