Le Muhr släpper video till Ge mig drömmar att leva eller gift att dö

GMD_Bild_07

Kombinera nattsvart poesi med den amerkanska drömmen och du får videon till ”Ge mig drömmar att leva eller gift att dö”.

Indiepoppande Le Muhr släppte förra året det lika dansanta som dystra albumet ”Ge mig drömmar att leva eller gift att dö”. Nu kommer videon till titelspåret. En video som spelades in i Florida.

Se den här: https://www.youtube.com/watch?v=jXv1XpBtH28

– Vi var intresserade av att se vad som hände när man kombinerade Ekelöfs svarta poesi med den amerikanska drömmen.

Videon handlar om vårt behov av drömmar, om att längta bort och det förbjudna i att vara olycklig i det till synes perfekta. Och om att leva med melankolin ständigt närvarande i bröstet – från barndom till ålderdom.

Maria Loohufvud och Love Martinsen, skapare av videon och sambos, valde att sätta den egna familjen framför kameran.
– För mig känns det speciellt att detta samtidigt är en slags alternativ semestervideo som visar min familj på ett sätt som jag inte är van att se dem, säger Maria Loohufvud. Maria Loohufvud och Love Martinsen står för idé, regi och foto. Fredrick Stewart Holm har klippt och gjort efterbearbetning. Maria Loohufvud låg även bakom Le Muhrs video till låten Flykten som Fredrik Strage utsåg till 2015 års tredje bästa video. Love Martinsen har producerat Le Muhrs senaste album.

GMD_Bild_07

GMD_Bild_07