Novah släpper nya singeln Revolution.

Foto: L. Våg

Lyssna på Revolution här: http://sptfy.com/2zHA
”Vi hade en demoversion av Revolution från 2014 som vi återupptäckte i somras. När vi började skriva på den igen visste vi direkt hur resten av EPn skulle låta. Det känns fantastiskt att äntligen få släppa den”.

Efter att ha släppt den varmt mottagna singeln Robot började Novah titta på alternativ för att spela in sin EP. Stockholm kryllar av fantastiska studios men dom var sugna på något annat. Bandet fastnade för idén att själva bygga upp en studio i ett hus på landet.

Simon och Filip mindes att deras släkt har ett sommarställe på ön Yxlan långt ute i Stockholms skärgård. Ett ställe som annars enbart är aktuellt att åka till på semestrar kom plötsligt i helt annan dager. Tillsammans med ljudteknikern och producenten Christofer Wernqvist började bandet planera för hur det skulle funka att spela in deras låtar under dom här förutsättningarna. En dag i oktober samlade dom ihop allt som behövdes, maxlastade två bilar med utrustning och mat och åkte ut i skärgården för att bygga upp allt från grunden. Trummorna satte man upp i ett separat skjul och resten inne i huvudbyggnaden. Det tog en hel dag att få ordning på allt och efter varje kabel som kopplats in och all teknik testats så kände bandet hur dom distanserade sig från resten av samhället, från stress och vardagsbekymmer. Efter en middag i den kyliga men vackra solnedgången återgick bandet till arbetet.

Långa dagar och nätter följde och atmosfären av att vara ute på en ö påverkade allt. Omgivningen tillät Novah att göra det mesta av alla sina idéer och låtarna blev definitivt påverkade av att vara ute på en ö.

Novah inspireras av bland andra Local Natives, M83, John Lennon och The Verve.