Essa Cham

Foto: Andreas Ante Johansson

Essa Cham blomstrade sent musikaliskt. Drömmen var att bli fotbollsproffs tills han var 16-17 år men han hade alltid haft musik hemma sedan tidig ålder med inte minst med sina två äldre bröder, Pa samt Gibril Cham, som var aktiva i rapgrupper och som musiker redan tidigt 90-tal. Essa stod dock på scen första gången när han var runt 10 år och har alltid älskat det men tog rätt lång, närmare tid 20 år, att fatta att det var detta han ville hålla på med.

Essa släpper sin musik på Kapten Röds nystartade label Same Plate Music. Essa och Björn sprang på varandra på en spelning i Halmstad för drygt fem år sen. Några år senare, 2014, var dom båda på Öland Roots och gästade båda Labyrint på låten Broder del 2. Dom började snacka om djupa grejer och hittade en ömsesidig respekt för varandra som personer och musiker. Essa och Björn bytte nummer och sa att vi måste höras och göra något ihop. Essa bodde då i Oslo men hade planer på att flytta till Göteborg. Pga svårt att få tag i lägenhet blev det Halmstad istället. Från det så har dom setts ofta men det tog ett tag innan dom började göra musik ihop. Vänskapen fick växa fram först. Något som speglas i deras musik.

Essa och Björn jobbar just nu på ett gäng fina låtar som ska slutföras och släppas under 2017. Planen är en EP följt av massa gigs. Olika festivaler har redan hört av sig.

essa-cham-diablo1400x1400

essa-cham-diablo1400x1400

Foto: Andreas Ante Johansson

fullsizerender_andreas-ante-johansson

Essa_Cover_dark

Essa_Cover_dark

essaclean

essaclean