Instant presenterar: Mwuana

22 april 2016 21:00
MWUANA - Flexa Mina [PR bild]

YES! Mwuana kommer till Pustervik!!

Mwuana har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar.

Mwuana är minst sagt produktiv. Han har släppt material under 2015 med en intensitet som har vart svår att missa, och han verkar inte sakta in under resterande månader till 2016.

Första EPn ”1: Spiridon” släpptes i april 2015, där han jobbat med producenten Spiridon. Redan i juni kom hans andra EP ”2: Collén & Chords” och som titeln avslöjar har han jobbat med producenträvarna Patrik Collén och Jens ”Chords” Resch. I oktober släpptes den tredje EPn ”3: Nibla” och som ni förstått är det just Nibla som står som producent denna gång. En EP triologi, där var och en är döpt efter producenten bakom spakarna, och där varje släpp representerar en egen inspelningsepok.

Mwuana uppfattar sig själv som ”en undsättning för svensk hip hop i total egocentrism” men är samtidigt inte här för att ta någons plats. Han ska förtjäna sin egen. Materialet har växt fram under en intensivt kreativ och produktiv period, kantad av både upp- och nedgångar i livet.

Det är texterna och sången som dominerar i Mwuanas musik.

Jag skriver med rå känsla och rått mod, utifrån den sinnesstämning jag befinner mig i. Ibland har jag total hybris, ibland tvivlar jag på mig själv och allt jag gör. Allting är hundra procent real.

Pustervik, Järntorget, Pustervik
Fredagen den 22 april
Dörrar kl 21.00
Biljettpris 200 kr
Åldersgräns 20 år, 18 år på förköp

Varmt välkomna!