Rein

ElectricLORES©HansMalm-2601

Rein nominerades till årets nykomling och årets dans på P3 Guld 2017 efter ett succé-år med genombrottssingeln ”I Don’t Get Anything But Shit From You” i ryggen. Nu är hon tillbaka med en egen tolkning av Leila Ks hit ”Electric” från 1996, som då producerades av Denniz Pop och Max Martin.

Rein själv säger;
– Jag och Joakim pratade om att ”Electric” har en grym klassisk typ av synthbasgång, liknande Giorgio Moroder i I Feel Love med Donna Summer. Vi ville ha den vibben i refrängen och lite ”I’m yours to keep if you want to” med Teddybears . Sen ville jag addera Rein i verserna och då ville jag ha den hård och minimalistisk med energi. Jag fick genom detta samarbete en möjlighet att få bidra till att göra något för miljön och samtidigt få hylla Leila K som artist”.

Reins version släpps på Spotify idag och är producerad av Joakim Åhlund (Teddybears, Ceasars, Les Big Byrd) tillsammans med Tony Senghore. Joakim har även skrivit och producerat åt artister som Robyn, Iggy Pop, Chrissie Hynde, Cheryl Cole, Charli XCX, Sia, CeeLo Green och Håkan Hellström för att nämna några.

 

”Rein har mer attityd än någon annan svensk debutant i år” skrev Fredrik Strage när hon debuterade Januari 2016 med sin självbetitlade EP. Året därpå uppträdde Rein på P3 Guld galan där hon även nominerades till ”Årets Nykomling” och ”Årets Dans”. Samma år släpptes andra EPn ”Freedoom” som blev hyllad av bland annat Jan Gradvall – ”Extremt talangfull” och Per Sinding Larsen -” Det här är rå, hård, feministisk och futuristisk underklasspop som både skriver lite historia och håller högsta klass.” Med låtar som ”Missfit”, ”C.A.P.I.T.A.L.I.S.M” och ”I Don’t Get Anything But Shit From You” har hon även stått på några av Europas största scener. Den nya unga elektroniska akten Rein är bara i början av sin karriär med sin unika stil med influenser från electro, punk, EBM och pop och nu redo att ta nästa stora kliv under 2019.

REIN_ELECTRIC_DigitalCover[3]

REIN_ELECTRIC_DigitalCover[3]

ElectricLORES©HansMalm-2601

ElectricLORES©HansMalm-2601