Slowgold

slowgold-spotify-header

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.

Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon prydde omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och live fanns hon samt Johannes och Erik som utgör liveversionen av Slowgold med som kompband.

I slutet av januari var Amanda musikgäst i På spåret och framförde blanda annat en version av Ratatas klassiker I dina ögon som hyllades och delades av ingen mindre än Mauro Scocco.

Albumet Drömmar släpptes den 3/2 på Playground Music och är ett av dom mest hyllade album i år med stående ovationer från bland andra Dagens Nyheter, Sonic, Göteborgs-Posten och Nöjesguiden.

4/5 Aftonbladet
”…de tio spåren på hennes alias Slowgolds fjärde album är som studsmattor som fångar upp själen och med den ömmaste stunsen kastar den tillbaka upp i luften. Hur skulle det ens vara möjligt att stå emot Wernes egensinniga röst som världsvant svävar runt i gitarrsfärerna?”

4/5 Dagens Nyheter
”…som ett stort och avspänt hippiekollektiv för det nya millenniet, med dofter och stämningar från förr men en självklarhet i tilltalet som gör att den egna personligheten alltid hamnar längst fram. Och som sångerska är hon rent magisk, med en förmåga att gå från bräcklig till urstark på ingen tid alls.”

5/6 Gaffa
”Faktum är att detta är Amanda Wernes mest enhetliga verk och som också har högst återspelningsfaktor. Det samt de sagolika texterna, när produktionen låter en höra dem, utlöser stundvis känslor av att något större än en själv pågår. Något svårbeskrivet. Något vackert. Något sublimt.”

4/5 Göteborgs-Posten
”…hoppas verkligen att alla de som såg henne tillsammans med Augustifamiljen i På spåret också tar sig tid att lyssna på Amandas nya nya platta som Slowgold.”

4/5 Kulturnytt i P1
”…hennes röst, som är sådär till synes skör och ömsint men egentligen stor och ganska vild och som på många sätt lyfter de ganska enkla kompositionerna från vad som annars kanske hade riskerat bli flummigt lunk till något guldglittrande”

4/5 – Nöjesguiden
”Och om det inte har varit klart sedan länge bör Drömmar kora Amanda Werne till en av vår tids starkaste nutida poeter – när musiken har slutat ekar hennes ord fortfarande kvar.”

8/10 Sonic
”Lägg den på skivspelaren och allt annat bleknar bort – dess melodier, arrangemang och texter är som gjorda för att sjunka djupt, djupt in i.”

Slowgold_trio_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

Slowgold_trio_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

Slowgold_vatten_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

Slowgold_vatten_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

Foto: Ellika Henrikson

Slowgold_trio_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_02

Slowgold_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

Slowgold_2016__foto_Ellika-Henrikson_highres_01

PGMLP88

PGMLP88

karusellen-2

karusellen-2

slowgold-spotify-header

slowgold-spotify-header